Специалистите от Военномедицинска академия (ВМА) са поканени да се включат активно

...
Специалистите от Военномедицинска академия (ВМА) са поканени да се включат активно
Коментари Харесай

ВМА с покана да се включи в световната мрежа за лечение на ‘малките хора’

Специалистите от Военномедицинска академия (ВМА) са поканени да се включат интензивно в мрежата от лекари от Европа и Съединени американски щати, които се борят с провокациите при лекуването на дребните хора, оповестяват от болничното заведение.

Поканата е отправена от Кармен Алонсо, създател и координатор на испанската фондация АЛПЕ, която от години работи за идеята. 

Организацията оказва помощ в лекуването на дребните хора, като ги свързва с общественост от разнообразни експерти – ортопеди, кардиолози, пулмолози, хирурзи и т. н. В мрежата вземат участие изтъкнати лекари от Испания, Франция, Швейцария и Съединени американски щати.

Гостите от АЛПЕ се срещнаха на място с програмата, по която ВМА лекува дребните хора у нас. Между Академията и Националната организация „ Малки български хора ” е подписано второ съглашение. Благодарение на него, десетки пациенти от цялата страна се съветват с преимущество в поликлиниката на болничното заведение. Няколко от тях са оперирани сполучливо от ортопедите, уролозите и неврохирурзите на болничното заведение.

„ Малките хора имат опция да контактуват непосредствено с началника на поликлиниката доктор Иван Христев, както и с шеф-екипа в Спешна помощ. Готови сме да поставим още старания, с цел да предложим на тези пациенти най-хубавата здравна грижа ”, посочи заместник-началникът по учебно-научната активност полковник доцент доктор Георги Попов.

„ За нас ще бъде забавно да контактуваме с сътрудниците от Европа и дружно да решаваме комплицирани медицински проблеми ”, разяснява поканата за съдействие сътрудника му полковник доцент доктор Владимир Василев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР